Van élet a mobilon túl is - Tanácsok a függőség ellen

2018. szeptember 8. 06:48 | behir

Kevés a szabadidőnk – és abból is sokat elvesznek az elektronikus kütyük, főleg a mobil. Mit tehetünk ellene? Az alábbi tanácsokból okulhatunk.

Mobiltelefonjaink végtelen áramban továbbítják nekünk az információkat s ha nem vigyázunk, függővé válunk, állandóan a készüléket nyomogatjuk, ahelyett, hogy valami fontosabbat csinálnánk – vagy éppen pihennénk, kikapcsolódnánk. Alább néhány tanács, mit tehetünk ennek megakadályozására.

1. Használjuk a repülőgép-beállítást akkor is, amikor nem vagyunk a levegőben, ha fontos munkát végzünk, vagy kedves barátunkkal beszélgetünk. Nagy különbség, ha a mobil csak ott lapul, csendben a zsebünkben, vagy állandóan halljuk, érezzük a különböző szolgáltatásoktól érkező jelzéseket. Azok megvárnak, megnézhetjük őket később, amikor kész a munkánk és elbúcsúztunk barátunktól.

2. „Tereljük el” a szolgáltatásokat, amelyek a leginkább elvonják figyelmünket és használatuk a legtöbb időt veszi igénybe, Tegyük át azokat padunkra, laptopunkra, vagy asztali gépünkre – a mobilon maradjanak a legfontosabbak.

 

3. És az utóbbiakból is lehetőéleg minél kevesebb. Nézzük át a letöltött applikációkat, vizsgáljuk meg, vannak-e köztük párhuzamosak és soha, vagy igen ritkán használtak és töröljük ki azokat.

4. Nyissunk külön könyvtárat „értelmetlen” néven és húzzuk be oda mindazokat az appokat, amelyekre ugyan olykor szükségünk lehet, de aránytalanul sok időt vesznek el. A könyvtár neve is visszatart majd attól, hogy azokat sűrűn nyitogassuk.

5. Szokjunk le a mobil szüntelen nyomogatásától a boltban, a buszon, a presszóban, mindenütt. Ehhez kétség kívül akaraterő kell, de csodálkozni fogunk, milyen kellemes lesz mobilozás helyett csak ülni, menni, nézelődni…

 

Forrás: Piac & Profit/TED

További programok »

Életmód

FEL