Változatos programokkal készül 2019-re a gyulai könyvtár

A gyulai, városi könyvtárban már elkezdték a költészet napjára való felkészülést, valamint nagy várakozás előzi meg az ünnepi könyvhét illetve az őszi könyvtári hét programsorozatait is. Januárban pedig filmvetítésre és egy könyvbemutatóra invitálják az érdeklődőket – írja honlapján a Gyula TV.

Február 4-én újra indul a nagy olvasási kihívás, melyben szeptember végéig 25 könyvet kell elolvasni a megadott feltételeknek megfelelően. Dézsi János igazgató a városi tv-nek elárulta, hogy az idei témák között helyet kaptak a bajszos írók, híres párok és korszakalkotó magyar tudósok is. Ezen kívül a közeljövőben helyi írók újonnan megjelent köteteit is bemutatják, valamint a könyvtár történetének szempontjából több évfordulót is idén ünnepelnek.

Dézsi János kiemelte, folyamatosan bővítik a könyvállományt, egyben arra biztatta az olvasókat, hogy ha valamilyen szöveget mégsem találnak meg, jelezzék, és az intézmény megpróbálja minél előbb beszerezni azt. Olyan újításokra is számíthatnak a könyvtár látogatói, mint a világítótestek korszerűsítése, mely miatt időszakosan megváltozik az igénybe vehető szolgáltatások száma, továbbá a nyolcévente ismételt leltározás is ebben az évben esedékes.

Megosztás:

Címke: ,