Változások az orosházi traumatológiai ellátásban

2022. június 23. 18:35 | behir.hu

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben július 1-től átmenetileg változik a traumatológiai ellátás működési rendje, ennek megfelelően szünetel az aktív fekvőbeteg traumatológiai, vagyis a több napos kórházi tartózkodást igénylő baleseti sebészeti ellátás.

Orosháza és vonzáskörzetének lakosai a továbbiakban is részesülnek traumatológiai ellátásban, hiszen a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) és a traumatológiai szakrendelés folyamatosan fogadja a sérülteket. A kórházban ezzel párhuzamosan további fejlesztések kezdődnek meg a traumatológiai szakrendelőn és intézményünk bővíti az egynapos traumatológiai ellátásokat is – tájékoztatta szerkesztőségünket az egészségügyi intézmény.

Az ideiglenes változás értelmében július 1-jétől a baleseti sebészeti műtéteket a Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) tagkórházai, így Békéscsaba, illetve Gyula veszik át. Azon sérültek kerülnek a kijelölt kórházakba, akik olyan műtéti ellátásra, vagy megfigyelésre szorulnak, melyek több napos kórházi bent tartózkodást igényelnek.

Az Országos Mentőszolgálat szakemberei a sérülés súlyosságától függően, a baleset helyszínén dönthetnek a végleges ellátóhelyről. Amennyiben a helyszínen nem egyértelműen eldönthető a sérülés súlyossága, akkor továbbra is elsődlegesen az orosházi SBO-ra érkeznek a sérültek, ahol alapos kivizsgáláson esnek át. Ezt követően a sérülésük súlyossági fokától függően és a szakma szabályai szerint döntenek az orvosok a helyi kezelésről vagy a tovább szállításról.

A Dr. László Elek Kórház Könd utcai szakrendelőjében a korábbiaknak megfelelően továbbra is zavartalanul működik a baleseti sebészeti szakrendelés. Itt a nem friss sérüléseket látják el, illetve a kontroll vizsgálatokat bonyolítják le azon betegek számára, akiket az SBO-n korábban elláttak.

További programok »

FEL