Snüssz vegasz – Új rendeletek lépnek életbe a dohánytermékek esetében

2024. június 16. 18:30 | behir.hu

Néhány napja jelent meg a Magyar Közlönyben az új kormányrendelet, amely számos változást hoz a dohánytermékek piacán. A legfontosabb módosítások közé tartozik a nikotinpárnák szabályozása, valamint a cigarettás dobozok és hevített dohánytermékek csomagolásának konkretizálása

A rendelet rögzíti a nikotintartalmú termékekre vonatkozó szabályoka,, ugyanis például a snüsszhoz hasonló, ám dohányt nem tartalmazó nikotinpárnáknak eddig nem volt megfelelő szabályozása.

A rendelet szerint mostantól egy csomagban legfeljebb 20 nikotintasak lehet, ezek maximális nikotintartalma 17 milligram lehet fogyasztási egységenként. Korábban bármennyi nikotinpárnát lehetett értékesíteni egy dobozban, melyek nikotintartalma is sokkal magasabb lehetett a most meghatározottnál. Az új előírás szerint a nikotintasakokat gyermekbiztos zárral kell ellátni, amely eddig nem volt kötelező.

 

Hamvadó cigarettavég

A kormány rendelkezett arról is, hogy egy-egy doboz mostantól 20 darab cigarettát tartalmazhat. Módosítás érkezett a hevített dohánytermékekkel kapcsolatban is. Mostantól kötelező feltüntetni a csomagoláson, hogy "hevített dohánytermék".

A kormányrendeletben foglaltak június 25-én lépnek életbe, de a dohányboltok a jelenlegi készleteket egy évig még forgalmazhatják.

Forrás: Magyar Közlöny, Portfolio

További programok »

Gazdaság

Jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők

Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba és a fogyasztók asztalára is a friss csemegekukoricából - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) hétfőn kiadott körképéből.
13:34
FEL