Korszerűbb, színesebb lett a Dürer Albert Általános Iskola épülete

2018. november 11. 07:29 | Zsíros András

Komoly dömpingje van az iskolafelújításoknak – erről beszélt a köznevelésért felelős helyettes államtitkár szombaton Gyulán, ahol átadták a korszerűsített Dürer Albert Általános Iskola épületét. A hazai és uniós forrásból megvalósított beruházáshoz a tankerület és az önkormányzat is hozzájárult, ennek köszönhetően színesebbé is válhatott a korábbi egyhangú homlokzat.

 

 

Átadták Gyulán a felújított Dürer Albert Általános Iskola épületét, amelynek energetikai korszerűsítését közel 145 millió forint hazai és uniós forrásból valósították meg. A hőszigetelt nyílászárók és modernizált épületgépészeti megoldások mellett a tankerület és a város saját forrásából, csaknem 58 millió forintból, a homlokzat is megújult, a külső hőszigetelésre pedig színes nemesvakolat került.

 

 

Az átadó ünnepségen Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, idén és a következő tanévben összesen 276 milliárd forintból mintegy 800 iskola újul meg országszerte. „Ez nagy öröm a helyi szülőknek, családoknak, pedagógusoknak egyaránt, hiszen egy megújult iskolaépület sikeresebbé teheti a nevelői-oktatói munkát. Gyermekeink és az ő eredményességük pedig mindannyiunk számára nagyon fontos” – fogalmazott a politikus.

 

További programok »

Itthon

Szarvas Város Napja – 302. születésnapját ünnepli a település

Kedden ünnepelték Szarvason a város újratelepítésének 302., és várossá nyilvánításának 58. évfordulóját. A napot a település három fontos helyszínén kezdték, az Erzsébet ligetben felavatták Sisi szobrát, majd a Letelepedési Emlékkövet koszorúzták meg az Ótemlomnál, ezt követően pedig zászlókat avattak a Történelmi Országközépnél.
2024. július 23. 16:39
FEL