Élménynapot tartottak a gyulai diákoknak

2023. május 24. 17:33 | Vincze Attila

Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos! címmel élménynapot szervezett a Gyulai Tankerületi Központ és a Gál Ferenc Egyetem szerdán. A Dürer Albert Általános Iskolában rendezett eseményen a diákok többek között ügyességi kalandpályán is kipróbálhatták tudásukat.

A Gyulai Tankerületi Központ és a Gál Ferenc Egyetem még 2022 júniusában kötött együttműködési megállapodást a köznevelés különböző szintjei, valamint a felsőoktatás közötti kapcsolat fejlesztése, a versenyképes tudás megosztása, hasznosítása és terjesztése érdekében, a munkaerőpiac térségi igényeihez igazodva egy tudatos, összehangolt kapcsolati háló kialakításának célkitűzésével. Az együttműködés kiemelt feladata az egészségfejlesztés és egészségnevelés, illetve közös jógyakorlatok és projektek megvalósítása az egyetem gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Karával.

A szakmai egyeztetéseket követően az első nagyobb mérföldkőhöz érkezett az együttműködés, az egészségtudatos magatartás fejlesztését középpontba állító „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című program életre hívásával. A verseny döntője szerdán egy olyan élménynap volt, ahol a szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott jógyakorlatok népszerűsítése zajlott a diákok előadásában. A prezentációkat követően ügyességi verseny és az egészség témakörre épülő szakmai előadások, bemutatók várták a tanulókat, a pedagógusokat és az érdeklődő vendégeket. 

– Több megmérettetést, mint például kalapos floorball-váltót, elsősegélynyújtási szituációs gyakorlatot szerveztünk délután a diákoknak, voltak elméleti, illetve gyakorlati pályák is a programban. A verseny a testnevelő kollégák és a Gál Ferenc Egyetem közreműködésével zajlott, a ceremóniamesterünk pedig nem más volt, mint Nagy Dániel sportvlogger, Exatlon-versenyző – ismertette a részleteket az esemény szervezője, Zámori Ida, az Erkel Ferenc Gimnázium igazgatója.

Mint kiderült, a nyertes jó gyakorlatok kidolgozói lehetőséget kapnak a programok továbbfejlesztésére a Gál Ferenc Egyetem mentorainak bevonásával.

 

Galéria

További programok »

FEL