A fejlesztésekről is egyeztetett Békéscsabán Orbán Viktor

2022. március 29. 16:17 | behir.hu

A miniszterelnök kedden járt a békési megyeszékhelyen.

"Csak a Fidesz képes megvédeni a magyar családokat, csak egy nemzeti kormány képes a háború idején felelősen képviselni Magyarország érdekeit!" – írta a miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett posztjában, a békéscsabai látogatás után. 

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője, illetve a Fidesz képviselő-jelöltje a nem sajtónyilvános látogatás kapcsán hírportálunknak elmondta, hogy a miniszterelnök a városi Fidesz-frakció tagjaival, valamint az aktivistákkal találkozott Békéscsabán. Emellett Orbán Viktor, Herczeg Tamás és Szarvas Péter áttekintették, milyen beruházási tervei, elképzelései vannak az önkormányzatnak. Ezek közt szó volt a reptérfejlesztésről, mivel az önkormányzatnak az a célja, hogy a reptér környezetében ipari terület létesüljön, mint mondta, erre már van érdeklődés, részben gépipari, részben légiipari befektetők részéről. A képviselő-jelölt szerint ez az érdeklődés akkor válhat erőteljesebbé, ha javul a város elérhetősége.

Emellett beszéltek az M44-es gyorsforgalmi út folytatásáról, a 2025-ig elkészülő, hátralévő szakaszról, amely az M5-össel lesz összeköttetésben, tárgyaltak a Zöld folyosó programról, amelynek megvan a kormányzati támogatottsága – utóbbi igaz a mezőgazdasági, feldolgozóipari vállalkozások Békéscsabára csábítása esetében is.

Herczeg Tamás arra is kitért: a malom hasznosításáról is volt szó, illetve arról, hogy az egykori Körös szálló helyén olyan zöld felület jönne létre, amely alá egy mélygarázst építenének. Hozzátette: az Andrássy gimnázium új tornatermének tervezésére megérkezett a támogatás az önkormányzathoz, ha megfelelő ütemben halad a projekt, a kormányzat elkötelezett lesz az új csarnok megépítése kapcsán a financiális támogatás iránt.

A képviselő-jelölt azzal zárta: az aktivistákkal történt találkozáskor a miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy a kormány számára a magyar emberek élete, biztonsága a legfontosabb.

 

Galéria

További programok »

Békéscsaba

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
20:56
FEL