Választási hirdetmény

2019. március 7. 15:23 | behir.hu

A köztársasági elnök kitűzte az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választását.

 

A szavazás napja: 2019. május 26.

 

A szavazás 6:00 órától 19:00 óráig tart.

 

Névjegyzék

 

A névjegyzékben szereplő választópolgárok a névjegyzékbe történő felvételükről, valamint a szavazás helyéről és idejéről értesítőt kapnak. A névjegyzék a helyi választási irodában (polgármesteri hivatalban) tekinthető meg.

 

Az Európai Unió más tagállamának választópolgára – ha Magyarországon lakóhellyel rendelkezik – 2019. május 10-ig kérheti névjegyzékbe vételét a helyi választási iroda vezetőjétől (jegyző).

 

Ajánlás

 

A választójoggal rendelkező választópolgár 2019. április 23-ig ajánlóíven ajánlhat listát. A listaállításhoz legalább 20.000 választópolgár érvényes ajánlása szükséges. A választópolgár több listát is ajánlhat.

 

Szavazás

 

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár személyesen szavazat az értesítőn feltüntetett szavazóhelyiségben. A mozgásában korlátozott választópolgár mozgóurnát kérhet. A szavazás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

 

Szavazni egy listára lehet.

 

Részletes tájékoztatást forduljon a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához, vagy látogassa meg a www.valasztas.hu weboldalt.

 

 

Nemzeti Választási Iroda

 

További programok »

Választás

Hamarosan eltűnnek a választási plakátok Békéscsabáról is

A vasárnapi helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választást követően 30 nap áll a jelöltek és a jelölő szervezetek rendelkezésére a választási plakátok eltávolítására. Amennyiben július 9-e után is fent lesznek a plakátok, bírságra számíthatnak.
2024. június 11. 20:00
FEL