Választási hirdetmény

2019. március 7. 15:23 | behir

A köztársasági elnök kitűzte az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választását.

 

A szavazás napja: 2019. május 26.

 

A szavazás 6:00 órától 19:00 óráig tart.

 

Névjegyzék

 

A névjegyzékben szereplő választópolgárok a névjegyzékbe történő felvételükről, valamint a szavazás helyéről és idejéről értesítőt kapnak. A névjegyzék a helyi választási irodában (polgármesteri hivatalban) tekinthető meg.

 

Az Európai Unió más tagállamának választópolgára – ha Magyarországon lakóhellyel rendelkezik – 2019. május 10-ig kérheti névjegyzékbe vételét a helyi választási iroda vezetőjétől (jegyző).

 

Ajánlás

 

A választójoggal rendelkező választópolgár 2019. április 23-ig ajánlóíven ajánlhat listát. A listaállításhoz legalább 20.000 választópolgár érvényes ajánlása szükséges. A választópolgár több listát is ajánlhat.

 

Szavazás

 

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár személyesen szavazat az értesítőn feltüntetett szavazóhelyiségben. A mozgásában korlátozott választópolgár mozgóurnát kérhet. A szavazás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

 

Szavazni egy listára lehet.

 

Részletes tájékoztatást forduljon a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához, vagy látogassa meg a www.valasztas.hu weboldalt.

 

 

Nemzeti Választási Iroda

 

További programok »

Választás

Választás 2022: A főügyészségek szerint 73 párt ellen indokolt a keresetindítás

A tavaszi országgyűlési választás után 73 párt ellen indokolt ügyészi perindítás, amiért két egymást követő választáson nem indítottak jelöltet vagy mert felhagytak tevékenységükkel és vagyonukról nem rendelkeztek - közölte a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel. 63 esetben a pártként működés megszűnését kérik kimondani, tíz pártot pedig megszüntetnének.
2022. szeptember 23. 08:28
FEL