Vajon melyik időszámítást választja Magyarország?

2020. október 27. 07:17 | behir.hu

Az EU még 2019-ben döntött az évente kétszer esedékes óraátállítás 2021-es eltörléséről.

Arról a tagállamok dönthetnek, hogy a nyári vagy a téli időszámítást választják. A legtöbben a téli mellett érvelnek, egy korábbi közvélemény-kutatás szerint a többség itthon az előbbit támogatja. Magyarországon a nyári időszámítást 1980. április 6-án vezették be energiatakarékossági célból. Több kutatás szerint élettani szempontból, az eredeti időzónánk, tehét a jelenlegi téli időszámítás visszaállítása lenne a megfelelő. A tavalyi évben az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) is a téli időszámítás mellett foglalt állást.

– A kormány egyelőre nem foglalkozott a kérdéssel. A magyar emberek véleményét figyelembe véve a későbbiekben kíván dönteni az ügyben – tájékoztatott a Miniszterelnökségi Sajtóiroda még 2019-ben az unió határozata nyomán. 

Forrás: Miniszterelnökségi Sajtóiroda

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
2024. március 2. 16:11
FEL