Vadnyugati hangulat Mezőberényben – galériával

2023. július 22. 16:56 | Vincze Attila

Western napot tartottak szombaton Mezőberényben. Az érdeklődők többek között kipróbálhatták a lovaglást vagy az íjászatot, de volt amerikai fegyverbemutató, rodeóbika és western bűvész is.

A Maczkó-farmon rendezték az eseményt, amelyet Mezőberény polgármestere nyitott meg. Siklósi István elmondta, hogy a helyszínen már régóta folyik lovas oktatás, ahová nagyon sok gyermek is kijár, azonban ezúttal a lelkes civileknek köszönhetően a megszokotthoz képest más jellegű programot hoztak össze. 

Ez is, mint minden más idei rendezvény, színesiti, gazdagítja a felhozatalt, majd szeretnénk összegyűjteni ezeket a programokat és valamilyen formában megjeleníteni őket egy kiadványban, amelyre évek múlva is tudnak emlékezni az emberek fogalmazott. 

A rendezvényt első alkalommal szervezték meg a városban. Szabóné Szöllősi Anna szervező a behir.hu-nak kiemelte, az utóbbi időben meglehetősen népszerű lett a western lovaglás, egyre többen járnak hozzájuk a környező településekről, például Békéscsabáról is, így jött az ötlet az esemény létrehozására. 

A western nap egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó látványossága az amerikai fegyverbemutató volt, ahol például kiderült, hogy egykor Kossuth Lajos számára is készült két aranyozott Colt típusú pisztoly.

Galéria

További programok »

FEL