Vádemelést javasol a rendőrség egy Mezőhegyesen elfogott embercsempész ellen

2018. január 29. 14:43 | behir.hu
A román állampolgárságú nő a Magyarországra illegálisan, a zöldhatáron át érkezett élettársának próbált segíteni abban, hogy eljusson Olaszországba.

Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgár ellen javasol vádemelést a rendőrség. A 30 éves nőt 2018. január 19-én, 7 óra 45 perc körül igazoltatták a rendőrök Mezőhegyes külterületén. Személygépkocsit vezetett és vele utazott az élettársa. Az albán férfi illegálisan érkezett Romániából Magyarországra, a nő a magyar–román határ közelében vette fel és Olaszországba szerettek volna eljutni. A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a férfit az elfogás napján, a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadták a román hatóság képviselőinek. A 30 éves N. Ecaterina ellen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozást a rendőrség lezárta és a nő ellen vádemelést javasol. Az ügy iratait a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. január 29-én továbbította a Battonyai Járási Ügyészségre.

forrás: police.hu

Itthon

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Békéscsabán

Idén a korábbi évektől eltérően emlékezett február 25-én a kommunista diktatúrák áldozataira a békéscsabai önkormányzat. Egy korabeli képeket és történéseket magában foglaló, online füzetet állítottak össze az érdeklődőknek. Emellett a város vezetése szűk körben az emlékműhöz is kilátogatott csütörtökön.
2021. február 25. 15:22
FEL