Vádemelés egy kétegyházi késelés miatt

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat azzal a 22 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki 2017. januárjában Kétegyházán megkéselt egy mozdonyvezetőt – számolt be közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

A vádlott 2017. január 18-án a reggeli órákban Romániából érkezett Magyarországra egy nemzetközi gyorsvonat utasaként; egy kocsiban utazott egy szolgálatból hazatérő mozdonyvezetővel, a későbbi sértettel. A sértett a vonatról a kétegyházi vasútállomáson leszállt és előreindult a mozdony felé. A vádlott ugyancsak leszállt a vonatról, majd sietve a sértett után indult, kezében egy 9,5 cm-es pengehosszúságú kést tartva. A sértett észrevette, hogy valaki követi, ezért hátrafordult. Ekkor a vádlott minden előzmény nélkül combon szúrta a sértettet és fellökte őt. Miután a sértett felállt, a vádlott késsel a kezében ismét felé indult, a sértett a táskájával igyekezett védekezni, egy segítségére siető munkatársa pedig kaviccsal dobálta meg a vádlottat. A vádlott – miután egy kavics eltalálta – lefeküdt a peronra, ott vették őrizetbe a kiérkező rendőrök. A sértett a késelés következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja, eszköze, helye alkalmas volt arra, hogy életveszélyes sérüléseket okozzon.

A Békés Megyei Főügyészség az ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja; ugyanakkor a főügyészség a kóros elmeállapotú vádlott felmentésére tett indítványt, azzal, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

 

Megosztás:

Címke: , , ,