Vádemelés egy italbolti rablás ügyében

2019. február 4. 07:55 | behir

A Battonyai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 38 éves kevermesi férfival szemben, aki 2018. októberében az általa lopott konzervek megtartása érdekében alkalmazott erőszakot egy kevermesi italboltban.

A vádlott rendszeres vendége volt egy kevermesi italboltnak, ahol több esetben előfordult, hogy nem szolgálták ki, mivel ittas állapotban kötekedett. A vádlott 2018. október hó 29-én este fél 7 körül ismét ittas állapotban jelent meg az italboltban, ezért a pultos nő nem szolgálta ki.

A vádlott a sértettet szidalmazni kezdte, majd amikor a kiszolgáló hátat fordított neki, a vendégtérben lévő hűtőből kivett egy üveg sört, azt a fogával kinyitva fogyasztani kezdte, illetőleg a pultra kihelyezett készétel konzervek közül 10 db-ot elvett, a felsőruházata alá rejtett, majd távozni készült. A kiszolgáló felszólította a vádlottat, hogy a konzerveket fizesse ki vagy tegye vissza, azonban a vádlott a felszólítást figyelmen kívül hagyva a konzervekkel távozott. A kiszolgáló utánament, az épület előtt megpróbálta összeszedni a vádlott által leejtett konzerveket, de a vádlott ennek megakadályozása érdekében legalább háromszor ellökte, egy esetben pedig a sértett kezét az italbolt falához ütötte.

Ezek után a sértett visszaszaladt az italboltba, annak ajtaját magára zárta és segítséget kért. A vádlott végül 4 db konzervet vitt el magával 1.760.-Ft értékben.

A Battonyai Járási Ügyészség a letartóztatott férfit rablás bűntettével vádolja; az irányadó büntetési tétel 2-8 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több, mint 100.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Battonyai Járásbíróság előtt folytatódik.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

 

További programok »

FEL