Vádemelés a dévaványai gázoló ellen

2017. május 12. 14:19 | Zsíros András

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 33 éves dévaványai férfival szemben, aki 2016. október közepén Dévaványa központjában ütött el egy idős férfit, aki a baleset következtében elhunyt.

A vádlott 2016. október 17. napján 06 óra 25 perc körüli időben személygépkocsival 51 km/óra sebességgel közlekedett Dévaványán az Árpád utcában Körösladány felől Gyomaendrőd irányába. Az Árpád u. 43/2. számú ingatlan előtti útszakaszon nem kellő figyelemmel vezetett, így későn észlelte az úttesten neki balról jobbra, gyalogosan, idős kora miatt lassú tempóban áthaladó 85 éves sértettet és vészfékezés ellenére elütötte őt. A baleset következtében a sértett olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja; az irányadó büntetési tételkeret 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több, mint 300.000.-Ft- os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

FEL