Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a kötegyáni kocsmában inzultálta a vendégeket

2023. június 25. 13:50 | behir.hu

Súlyos testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 28 éves büntetett előéletű, kötegyáni férfi ellen, aki egy italmérő hely vendégeit inzultálta ittas állapotban.

A férfi 2022. szeptember 4-én délután, több alkalommal megjelent az egyik kötegyáni kocsmában, ahol ittas állapotban több vendéget is hangosan, trágár módon szidalmazott, egyiküket pedig nyakánál fogva a falhoz szorította. Az egyik vendég kihívta a rendőrséget, amit a férfi észlelt és eltávozott.

A férfi ugyanezen a napon az esti órákban ismételten ittas állapotban megjelent az italmérőben, ahova láncon vezetve bevitte a kutyáját is. A férfit a pultos felszólította a hely elhagyására, mivel oda állatot tilos bevinni, illetve a férfi ittassága miatt a kiszolgálását megtagadta. Ezen a vádlott feldühödött és sértegetni kezdte az ott békésen italozó egyik vendéget, aki hogy elkerülje a további konfliktust, kiment az italboltból. Az söröző pultosa az ajtóig kísérte és távozásra szólította fel a kutyáját láncon tartó férfit, aki ezen feldühödött, majd mérgében az italbolt ajtajáról szándékosan leszakította tartókerettel együtt a függönyt, majd miután kiment és a pultos becsukta mögötte az ajtót, visszafordult és belerúgott nagy erővel a bejárati ajtóba, amelynek egy része leszakadt. A férfi ezen magatartásával az italboltban 16.000 forint kárt okozott, amelyet utólag megtérített.

A férfi ekkor ismét szándékosan belekötött és trágár szavakkal szidalmazta az egyik vendéget, aki már nem bírta tovább a délután és este folyamán vele szembeni ismétlődő agresszív, megalázó fellépést és hogy a férfi abbahagyja a kötekedést, a sértett a férfit egy alkalommal kis erővel pofon ütötte. A férfi ezen még jobban feldühödött és közepes erővel, ököllel bal szem és orrtájékon ütötte a nála jóval idősebb sértettet, aki az ütés következtében átesett a vádlott által egyik kezében tartott kutya láncán és a talajra zuhant. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést és egyéb könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfi italboltban kifejtett cselekménye olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL