Vádat emeltek a márciusban történt gyulai halálos baleset ügyében

2021. december 1. 13:06 | behir.hu

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 26 éves, büntetlen előéletű eleki férfi ellen, aki márciusban a Gyulát elkerülő úton okozott halálos közlekedési balesetet.

A Békés Megyei Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében arra emlékeztet: a férfi március 11-én délután autózott Gyula felől Szabadkígyósra. A 4431-es út és a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszának kereszteződésében a kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítására megállt, majd mielőtt a védett útra hajtott volna, ismét megállt. Ennek ellenére a kereszteződésbe behaladásakor nem adott elsőbbséget a 44-es számú úttestjén neki jobbról balra érkező kistehergépkocsinak és összeütköztek. A baleset következtében a tehergépkocsiban utasként tartózkodó 67 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy március 20-án a kórházban elhunyt. Az ügyészség szerint a sértett halálának beálltát rendkívül nagymértékben elősegítették fennálló idült betegségei; de a balesetben elszenvedett sérülések és a sértett halála között közvetett ok-okozati összefüggés van. A vétlen tehergépkocsit vezető nő és a terhelt maga is 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség továbbá úgy látja, hogy a férfi megszegte a KRESZ 28.§ (2) bekezdés b) pontjában foglaltakat, mely szerint, a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 300.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik.

További programok »

Gyula

Békés megyében is volt, aki már felvette a második ismétlőoltást

Az oltási akción túlmenően vasárnap is folytatódott az oltás Békés megyében a központi helyszíneken; öt vakcina közül lehet választani. Békéscsabán és a megye többi oltópontján továbbra is várták az oltatlanokat és azokat, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat.
2022. január 17. 12:22
FEL