Vádat emeltek a férfi ellen, aki nem adott elsőbbséget

2017. április 5. 10:27 | Varga Diána

Nem vette észre a motorost kanyarodás közben, aki a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Békéscsaba külterületén okozottközúti balesetet - a sértett a helyszínen az életét vesztette.

A tényállás szerint a 80 éves békéscsabai férfi 2016. július 2-án éjszaka Békéscsaba felől Csabaszabadi felé közlekedett, autójának ablakai és visszapillantó tükrei nagyon porosak voltak. A férfi nagyívben, balra kanyarodott egy bekötőútra, ám azt nem nézte meg, hogy eközben előzi-e őt egy másik autó.

Emiatt nem adott elsőbbséget egy őt előző, 21 éves motorosnak. A baleset következtében a fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a terheltet halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Ezen bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a Békéscsabai Járásbírósághoz megküldött vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetésre és a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

További programok »

FEL