Útlezárás a Kazinczy utcában

Március 10-től több ütemben zajlanak majd a munkálatok, így az érintett szakaszokon a buszok menetiránya is módosul.

A szennyvízvezeték cseréje miatt útlezárásra számíthatnak Békéscsabán, a Kazinczy utcában közlekedők a következő hetekben. Március 10-től több ütemben zajlanak majd a munkálatok, így az érintett szakaszokon a buszok menetiránya is módosul.

Ma még a menterendnek megfelelően érkezett a 8-as számú autóbusz a Kazinczy utcán, csütörtöktől azonban már a Tábor utcában kijelölt ideiglenes megállóban szállhatnak fel az utasok a tömegközlekedési eszközre. Az általunk megkérdezettek közül nem minden ki értesült az útlezárásról. Akadt olyan, aki nem örült a munkálatoknak, de volt olyan is, akit nem zavar az átalakítás.

– Ha meg kell csinálni, muszáj megcsinálni, de nem örülök neki, mert busszal járok, így is alig bírok sétálni – fogalmazott egy idős hölgy. Egy középkorú férfi viszont azt mondta, hogy minden nap erre vezet az útja, szerinte biztos, hogy lesznek fennakadások, de megoldható ez a probléma. Csiaki Tamás, a városüzemeltetési osztály vezetője elmondta, az önkormányzat a szennyvízberuházást érintő projekt kapcsán vállalta a kötelezettséget, hogy évente egy kilométer hosszúságban újítja fel a meglévő, de elavult szakaszokat.

– 2012-ben és 2013-ban elkészült egy tervdokumentáció, amely meghatározta kamerás vizsgálatokkal, hogy mely szakaszokat kell felújítani. 10 éven keresztül zajlik majd a program, de azt is eredményezi, hogy egy adott utcában nem biztos, hogy az egész vezetéket fel kell újítani, csak azokat a szakaszokat, ahol a vezetékek régiek – mondta el Csiaki Tamás.

A munkálatok három ütemben történnek majd, elsőként a Kisszik és a Tábor utca közepe, valamint a tűzoltóság előtti szakasz mindkét forgalmi sávját zárják le, ezt követően pedig az Ihász utca és a tűzoltóság között dolgoznak majd.

– Az előzetes kamerázások azt mutatták, hogy itt olyan nagy a szivárgás, hogy ki kell cserélni, viszont felbontás nélkül ezt nem lehet megcsinálni. Mivel fel kell bontani és az úttengely közepén helyezkedik el ez a csatorna, nem tudjuk elengedni a forgalmat mellette – emelte ki Somogyi Zoltán, a Sade Magyarország Mélyépítő Kft. projektmenedzsere.

A harmadik ütemben a Kazinczy és Ihász utcai csomópontot zárják le részlegesen, de ezek a munkálatok már nem befolyásolják a közösségi közlekedést. A munkát tervek szerint május 30-ig befejezik majd, az önkormányzat addig is a közlekedők türelmét kéri.
 

Megosztás:

Címke: , ,