Útjára indul a labda

2016. július 13. 15:14 | behir.hu

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese július 18-án kezdi meg a felkészülést az új bajnoki idényre. A lányok négy felkészülési tornán is pályára lépnek, emellett egy mátraházai edzőtábor színesíti a programot. 

- A csabai lányok egy kötetlen uszodai látogatással nyitják a közös munkát, ahol az új edző és a keret tagjai közelebbről megismerkedhetnek egymással. Ezt követően felmérések-tesztek szerepelnek a programban, az első labdás edzést pedig csütörtökön vezényli Skaliczki László vezetőedző – árulta el Szabó Károly elnök.

Az első edzőmérkőzést augusztus 2-án játsszák le a lila-fehérek a Szeged NB I/B-s csapata ellen. A csabai együttes egy mátraházai edzőtáborral folytatja a munkát, majd az első felkészülési tornán, Kisvárdán, a helyi együttes, a szlovák Mihalovce és a román Zilah lesz az ellenfél. Ezt követően Dunaújvárosban komoly erőpróba vár a lilákra, hiszen a dán Viborg és a Debrecen ellen biztos pályára lépnek. 

Augusztus 19-én és 20-án az immár hagyományosnak mondható zilahi tornán vendégszerepel az Előre, ahol a hazai csapat mellett a kolozsvári és a kisvárdai gárda lesz a rivális. Szeptember 2-án és 3-án a csabai közönség a városi sportcsarnokban is láthatja a lányokat. A megmérettetésen viszonozza a látogatást a zilahi együttes, mellettük az Érd és a Mosonmagyaróvár teszi teljessé a mezőnyt. A felkészülést a bajnoki sorsolás függvényében egy Debrecen elleni csata zárhatja majd.

Skaliczki László jövő héten az alábbi kerettel kezdi meg a munkát:
Kapusok: Triffa Ágnes, Terenyi Bianka, Kölcze Gabriella
Balszélsők: Gávai Szonja, Bottó Rózsa
Beállók: Zöldi-Tóth Katalin, Jovana Dukic
Irányítók: Dajka Bettina, Aleksandra Vukajlovic, Ilyés Lilla
Átlövők: Walfisch Mercédesz, Glusica Leposava, Deák Vivien, Natallia Vasileuskaya, Mihálffy Adrienn, Balogh Száva
Jobbszélsők: Kovács Anett, Diószegi Nikolett
 

FEL