Útfelújítások Békés megyében – megújul 44-es számú főút

Hamarosan elkezdődnek a felújítási munkák a 44-es számú főút gyulai elkerülő szakászán. Jelenleg is több helyen zajlanak az útfelújítások Békés megyében: az elkövetkezendő időszakban megközelítőleg 28 kilométeren újul meg több útszakasz is.

 

 

Július 16-án átadták a munkaterületet a 44-es számú főút felújításához. Teljesen megújul a Kétegyházi úti körforgalom, amely új betonburkolatot kap a megnövekedett teherforgalom miatt, ez ugyanis ellenállóbb az aszfaltnál. Az érintett szakaszok a  Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásának részeként újulnak meg.

A szakemberek tájékoztatása alapján a munkafolyamat több részből áll és előreláthatólag október közepéig tart. Jövő héten a kivitelező megkezdi az első fázist, az útpálya felújítását. Ezt követően a körforgalom burkolatcseréje következik, amely forgalomkorlátozással és forgalmi rend változással jár majd. A Kétegyházi körforgalom a felújítás alatt háromágú csomópontonként működik majd. Gyula polgármestere kiemelte: az elterelés nem érint belvárosi és sűrűn lakott szakaszt.

– A beruházás során a kivitelező mindig biztosítani fogja az áthaladást, mind a körforgalmon, mind pedig az útpálya építése során. Ennek érdekében egy időre el lesz terelve a forgalom a Kígyósi út, a Sándorhegy tanya utca és a Kétegyházi út vonalán, az elterelés így vezeti majd vissza az arra közlekedőket az útra – fogalmazott Görgényi Ernő.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója elmondta: jelenleg két útfelújítási program zajlik egyszerre. A 44-es főút hazai finanszírozásból újul meg.

– Bruttó 443 millió forintba kerül  a beruházás, amely nagyságrendileg 1,8 kilométeres szakasz felújítását foglalja magába – tájékoztatott Virág Mihály.

A szakemberek azt is kiemelték, hogy az előzetes felmérések alapján szükségszerű volt a 44-es főút gyulai szakaszának felújítása.

Megosztás:

Címke: , , , ,