Útfelújítás - Békéscsabán ezekben az utcákban dolgoznak

2016. július 29. 03:50 | Mikóczy Erika

A  Békéscsabai Városfejlesztési Kft. tájékoztatás szerint a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. a folytatja az útfelújítást. Jelenleg a Lencsési-lakótelepen dolgoznak és augusztus elejétől párhuzamosan, Jamina városrészen is elkezdik a munkát.

 

Folyamatban lévő és jövő hétre ütemezett munkák

 

Haán Lajos tér: A kivitelező befejezte a gépi aszfaltterítést, az akna fedlapok szintbe emelési munkái, szegélyépítési munkák befejezése, tisztítás, takarítás maradt hátra.

Szabó Pál tér: Itt is befejeződött a gépi aszfaltterítés, és az előbbihez hasonlóan az akna fedlapok szintbe emelési munkái, tisztítás, takarítás maradt hátra.

Kőris utca és Rezeda utca: Ezen a héten a gépi aszfaltterítés itt is befejeződik, a kézi befejező munkákat végzik majd, követve folyamatosan az aszfaltozási ütemet.

Kőmíves Kelemen sor: Befejeződött a kopóréteg marása. Itt várhatóan pénteken (július 29.) kezdik a gépi aszfaltozást.

Pásztor utca: Az előbbi aszfaltozással párhuzamosan, július végén itt megkezdik a kopóréteg marását. A gépi aszfaltterítést várhatóan majd a jövő hét második felében kezdik.

Szőlő utca: A Pásztor utcát befejezve ebben az utcában folytatják a kopóréteg marását.

 

Jamina,Veres Péter utca, Bercsényi utca: Megkezdik a kopóréteg marásával ezen a területen is az útfelújítási munkákat augusztus első napjaitól.

 

A megjelölt időszakban a munkavégzéssel érintett területeken és környezetükben az átmeneti korlátozásokat figyelembe véve, fokozott körültekintéssel közlekedjenek, illetve amennyiben megtehetik, lehetőség szerint gépjárművel kerüljék el ezeket a területeket!

A kivitelező kéri, hogy a munkába vett burkolatfelületeken ne álljanak meg, ne várakozzanak gépjárművel! A burkolt felületen hagyott járművek akadályozzák a munka előrehaladását, meghosszabbítják a kivitelezési időt, egyidejűleg növelve az érintett lakóövezett zaj- és porterhelését.   

 

További időszakra tervezett munkavégzés

Augusztus első felében várhatóan munkába vett területek:

  • Körte sor és Rigó utca felújítása,
  • Jamina területén a Madách utca, Bessenyei utca burkolat felújítási munkáival folytatódik a kivitelezés.

 

FEL