Útfelújítás – A napokban Békéscsabán ezekben az utcákban dolgoznak

Több utcában befejezték a burkolat felújítását.

 

A Hódút Kft. és Duna-Aszfalt Kft. jelenleg is a város több pontján párhuzamosan végzi az útfelújítási munkákat, de már egyre több olyan terület van, ahol befejezték a burkolat felújítást, és levonultak a kivitelezők. Továbbra is jellemző a csapadékos időjárás, ami jelentősen módosítja időnként a munkák tervezett ütemű előre haladását.

 

Folyamatban lévő és jövő hétre ütemezett munkák

 

Magyar utca: A belterületi szakaszon továbbra is a tolózár aknával kapcsolatos munkák maradtak hátra, teljesítése a közműszolgáltató közreműködésével történik. A külterületi szakaszon, a baloldalon ezen a héten befejezik az útszélesítési munka alépítményépítést, várhatóan a jövő héten sor kerül az aszfaltozásra. Az aszfaltterítést két rétegben végzik. Továbbra is helyi korlátozásokra, útszűkületekre kell számítani.

Fényesi út: A terv szerint jövő héten hétfőtől kezdődik a kopóréteg marása, és a Magyar utca aszfaltozását követően itt folytatják az aszfaltterítést.

Körte sor: Elkészült a burkolatfestés, a befejező munkákból már csak néhány helyen van hátra padka rendbetétel és kapubejáró helyreállítás.

Rigó utca: A befejező munkákból csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos helyreállítási munkát végeznek.

Arany János utca, Egressy utca és a Csányi utca: Folytatják a kapubejárók, a padka rendbetételét. A kihelyezett táblák figyelembe vételével, figyelmesen közlekedjenek az erre járók, és lehetőség szerint ne hajtsanak rá a frissen elkészült, csapadékos idő miatt felázott padkára.

Gálik utca: Az ütemterv szerint befejezték az aszfaltozást, a jövő héten befejező munkát végeznek: padkarendezést, kapubejárók helyreállítását.

Szarvasi út (régi), Guttenberg utca, Szerencs utca: Az aszfaltozás elkészült, befejező munkákat végzi a kivitelező.

Őr utca: Az aszfaltozás a hét elején befejeződött, a befejező munkák maradtak hátra.  

Tolnai utca és Pátkai Ervin utca: A Tolnai utcai útfelület aszfaltozása ezen a héten elkészült. Sajnos a kivitelezők a parkoló-területen nem tudtak munkát végezni, mivel számos ott parkoló autó miatt a munkavégzés technikailag lehetetlenné vált, így a burkolatfelújítás itt elmaradt. Terv szerint a Pátkai utcában folytatják az aszfaltozást és jövő héten már a befejezőmunkák kezdhetők ezeken a területeken.

Vécsey utca, Álmos utca: Az aszfaltozás ezen a héten mind két helyen elkészül, itt is csak a befejező munka marad hátra.

Áchim L. András lakótelep és környezete: Az érintett utcák útfelújítása várhatóan megkezdődik jövő hét közepétől, itt a kopóréteg marását kezdik majd. Amint már ismert a városban közlekedők számára, ilyenkor nagyméretű gépek, járművek mozgására számíthatnak ezen a területen és környékén.

Mezőmegyer, Fő utca, Vas utca, Harang utca, Nyárfa utca: A kivitelező itt is a befejező munkákkal folytatja az útfelújítást.

Jamina, Tompa utca, Bessenyei utca, Báthori utca, Álmos utca, Tavasz utca érintett szakaszai:

Befejezik valamennyi helyen az aszfaltozást terv szerint ezen a héten és a befejező munkákat végzik majd folyamatosan haladva.

Wagner utca, Fábry utca: Kivitelező folytatja a padkarendezés és kapubejáró helyreállítási munkákat.

Pataky László utca: Várhatóan az aszfaltozás már elkészül ezen a héten, gyorsabb ütemben a tervezetthez képest. Jövő héttől befejező munkák kezdődnek, padkarendezés, kapubejáró helyreállítás. Az aszfaltozást ütemezés szerint hétfőtől a Régi csorvási út érintett szakaszán folytatják, és a hét első felében be is fejezik. Itt is csak a befejező munkák maradnak.

 

A kivitelező kéri, hogy a megjelölt időszakban a munkavégzéssel érintett területeken és környezetükben az átmeneti korlátozásokat figyelembe véve, fokozott körültekintéssel közlekedjenek, illetve amennyiben megtehetik, lehetőség szerint gépjárművel kerüljék el ezeket a területeket!

A munkába vett burkolatfelületeken ne álljanak meg, ne várakozzanak gépjárművel! A burkolt felületen hagyott járművek akadályozzák a munka előrehaladását, meghosszabbítják a kivitelezési időt, egyidejűleg növelve az érintett lakóövezett zaj- és porterhelését.   

 

További időszakra tervezett munkavégzés:

Novembertől várhatóan munkába vett terület:

  • Fürjesi út felújítása

 

Megosztás:

Címke: