Útfejlesztés Békéscsabán: Készül az érintett utcák listája

Olvashatták a behiren és Csabai Mérlegben, láthatták a 7.Tv híradójában, hogy bruttó kétmilliárd forint kormányzati támogatást kapott Békéscsaba a Modern Városok Programban a város útjainak felújítására. Ennek hírére többen fordultak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy vajon az ő utcájuk a felújítandók között van-e.

Mint megtudtuk, folynak a felmérések, az egyeztetések, hogy ott jöjjön mihamarabb a segítség, ahol az a leginkább kell. Készül a műszaki program az utcák listájával, amelyet majd a pénzügyi, gazdasági és városfejlesztési bizottságnak kell véglegesítenie.

– Sokat lobbiztam azért, hogy javítsunk az útjaink állapotán, és örülök, hogy kétmilliárd forintot fordíthatunk erre a célra. Tisztában vagyok azzal, hogy ennek a többszöröse kellene ahhoz, hogy Békéscsaba minden útja úgy nézzen ki, ahogy szeretnénk, ahogy a lakosság azt elvárja. A Belügyminisztérium külön rendeletben szabályozza a forrás felhasználásának módját, ennek megfelelően már előzetesen felmértük, milyen állapotban vannak Békéscsaba utcái, hol van a legnagyobb szükség a felújításokra.  Ennek során kiderült, hogy közel százhúsz utcában kellene mielőbb lépni, ebből a forrásból azonban – az előzetes felmérések és számítások szerint – ezeknek az utcáknak úgy kétharmada lesz kezelhető – mondta Hanó Miklós.

A konkrét utcákat illetően tolmácsoltuk az alpolgármester felé olvasóink kérdéseit. Azt a választ kaptuk, hogy rövidesen kialakul a teljes lista, akkor az elsők között értesítik a Békéscsabai Médiacentrumon (7.Tv, behir, Csabai Mérleg) keresztül a csabaiakat arról, hol lehet készülni az utcák szépítésére. Az érintett utcákban élőkkel pedig majd külön is egyeztetnek a felújításokról, amelyek várhatóan már a tavasszal elkezdődnek.

 

Megosztás:

Címke: