Utaznak a Vízzel, Lélekkel játék nyertesei

2016. május 24. 14:54 | Laczkó Viktória

Az ALFÖLDVÍZ vezérigazgatója adta át a Békés és Csongrád megyében meghirdetett Vízzel, lélekkel című nyereményjáték fődíját a két nyertesnek, ők egy-egy negyedmillió forint értékű balatoni utazást vihettek haza. A játék a környezettudatos gondolkodást és a környezetvédelem fontosságát népszerűsítette.

A Föld Napján startolt, háromfordulós nyereményjáték egy ökológiai lábnyom-tesztből, totóból és egy fotópályázatból állt. A nyertesek azt mondják: hétköznapjaikban is igyekeznek környezetbarát módon élni. „Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, vízzel próbálunk spórolni, úgy hogy elzárjuk a csapot, hogy amikor nem muszáj, akkor ne folyjon. A villanyt leoltjuk azokban a helységekben, ahol nem vagyunk ott. Éppen a házunkat is most szigetelik, ezzel is próbálunk energiát spórolni.” - mondta el a Békés megyei nyertes, Sipiczki Anikó. 

Kozmáné Gyovai Katalin így nyilatkozott: „Már közel húsz éve hőszigetelt a házunk, az ablakok és a falak. Gyűjtjük az esővizet, energiatakarékos égőket használunk, ha lehet, akkor a tömegközlekedést választjuk kerépkározunk sokat a gyerekekkel.”

Az alföldvíz évente 20 millió köbméter vizet juttat el a felhasználókhoz és később, mikor visszakerül hozzájuk, megtisztítják azt. A vezérigazgató elmondta: ahhoz, hogy az ivóvíz-felhasználás után a környezetet óvni tudják, nemcsak a vállalat tehet lépéseket, hanem ebben a felhasználóknak is szerepe van. „Ahhoz, hogy ez a tevékenység sikeresen elvégezhető legyen, és úgy használjuk fel az ivóvíz kincset, hogy annak felhasználása után ne tegyük tönkre a környezetet, ahhoz nemcsak egyszerűen nekünk kell magunknak betartani a jogszabályokat és elvégezni a szolgáltatást, hanem a fogyasztóknak is olyan módon kell fordulniuk a szolgáltatás igénybevételéhez, vagy a mindennapi életvitelükben olyan gyakorlatokat kell kialakítani, amivel ez a vízkincs megóvható lehet.” - fogalmazott dr. Csák Gyula, az ALFÖLDVÍZ vezérigazgatója. 

A cég munkatársa, Diós Zsolt elmondta: a felelősség és az együttműködés jellemzi a szolgáltatásaikat. „Nemcsak a felhasználókon múlik, nekünk felelős szolgáltatónak is tennünk kell azért, hogy életben tartsuk ezt a gondolatot, tehát hogy mindannyian a mindennapjainkban próbáljunk meg minél inkább környezettudatosak, lenni és ezáltal védeni és óvni a velünk élő környezeti értékeket." Hozzátette: a vállalatnál egyéb módon is folytatni szeretnék a környezettudatos gondolkodás erősítését a jövőben. Ilyen projekt lesz például a 7.TV-n hamarosan induló környezet- és természetvédelmi témákat feldolgozó magazinműsor is.

FEL