Utazás az ünnepek idején: főleg a szilveszteri utak népszerűek

2021. december 25. 15:15 | Vincze Attila

Sokan döntenek úgy, hogy az év végi ünnepeket nem otthon töltik, hanem elutaznak valahová. A járványhelyzet miatt ugyan óvatosabbak lettek az emberek, de a szakemberek szerint, ha mindenki betartja az adott országban lévő szabályozást, akkor biztonságosan lehet utazni.

A békéscsabai utcákat járva azt tapasztaltuk, hogy az emberek egy része szereti az év végét inkább otthon tölteni, de találkoztunk olyanokkal is, akik az ünnepek idejére már beterveztek valamilyen utazást.

Egyesek a koronavírus-járvány miatt nem szeretnének idén utazni, mert attól tartanak, hogy megbetegszenek. Bácskai Vera nemrég járt az Egyesült Arab Emírségekben. Szerinte, ha egy út megfelelően szervezett és mindenki betartja a járványügyi szabályokat, akkor nem lehet gond.

– Ha valaki betartja az előírásokat, amit az egyes országok támasztanak azokkal szemben, akik ott élnek, valamint akik be akarnak lépni abba az országba, akkor nyugodtan lehet utazni – fogalmazott.

A békéscsabai Continent Utazási Iroda vezetője szerint most főleg a szilveszteri utak után érdeklődnek, de sokan a szabályok állandó változása miatt csak az utolsó pillanatra hagyják a foglalást. Juhász Eta elmondta, hogy teljesen kockázatmentesek és biztonságosak az utak, legyen az belföldi vagy külföldi foglalás. Ugyanis, ha valaki megfelelő biztosítást köt, akkor COVID megbetegedés esetén a teljes részvételi díjat visszakapja. Ha pedig időközben valamelyik ország lezár, akkor a légitársaságok és a szolgáltatók is kármentesítik az utasokat.

– A mi irodánk esetében azt látjuk, hogy igenis, aki el akar utazni, az el is utazik, természetesen ők tisztában vannak a szabályokkal, vagy ha valamit nem tudnak, akkor mi részletesen tájékoztatunk minden utasunkat. Nagyon egyszerű a helyzet a járvány ellenére, ugyanis kockázatmentes foglalások vannak – mondta.

Az iroda azt tanácsolja az utazóknak, hogy figyeljék a Külügyminisztérium tájékoztató oldalát, ahol többek között az is megtalálható, hogy melyik ország, milyen oltást fogad el.

További programok »

FEL