Úszó ob: Bohus aranyat szerzett 100 háton

Az úszó országos bajnokság harmadik napjának délelőtti futamaiban még az ötödik helyen ért célba a csabai klub kiválósága, Bohus Richárd a 100 méteres hátúszásban. Akkor még „szerény” 56,95 másodpercet úszott, ezen óriásit javítva magyar bajnoki címet harcolt ki.

Délelőtt még az egykori békéscsabai, ma győri Balog Gábor vitte a prímet, elsőkét ért célba az előfutamok során (56,13). A csabai úszó „pihentető” úszással biztosította helyét a fináléban a kettes pályára (56,95).

Az esti órákban megrendezett döntőben aztán Bohus nem hagyott kétséget senkiben afelől, hogy idén ő a legjobb. Rajt-cél győzelmet aratott, már a fél távnál is látszott, hogy verhetetlen lesz. Végül Balogot fél másodperccel megelőzve, 54,40 másodperces eredménnyel nyerte meg a versenyt és ért el magyar bajnoki címet. A délelőtti idején két és fél másodpercet javított.

Ennek ellenére talán kissé csalódottan nyilatkozott az M4 Sport kamerájának.

– Nincs meg az A szint, de a győzelemnek örülök. A két műtétem előtt, még öt évvel ezelőtt úsztam majdnem hasonló időt, ezért annak is örülök, hogy most majdnem megismételtem azt. Remélem, még a világbajnokság előtt, akár Rómában elérhetem az 54,06-os szintet – értékelt a győztes.

Arra a kérdésre, hogy miért hiányzott a 100 méteres gyorsúszásból, így válaszolt: „Egy napon és egymás után következett a két versenyszám, el kellett dönteni, melyikben induljak, ugyanis a kettő sok lett volna ilyen rövid pihenő idővel.”

Bohus a 100 méteres gyorsúszásban már korábban teljesítette a vb-hez szükséges A szintet, így a budapesti világbajnokság mezőnyében mindenképp ott láthatjuk majd nyáron. Visszatérve a hátúszására, szombaton a békéscsabai 4×100 méteres vegyes váltó is elindul az országos bajnokságon, ahol a kezdő ember Bohus Ricsi lesz, vagyis még ott is lehetősége lesz tovább javítani eddigi eredményén.

A 100 méteres hátúszás magyar bajnoki érmeseinek sorrendje: 1. Bohus Richárd (Békéscsabai Előre Úszó Klub) 54,40, 2. Balog Gábor (Győri Úszó Sportegyesület) 54,90, 3. Telegdy Ádám (Kőbánya Sport Club) 58,08.

Forrás: Békéscsabai Előre Úszó Klub

Megosztás:

Címke: , , ,