Unokatestvére autóját rongálta meg a sarkadi férfi

2023. szeptember 28. 09:17 | behir.hu

Kisebb kárt okozó rongálás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 28 éves büntetlen előéletű sarkadi férfival szemben, aki egy öröklési vita miatt rongálta meg unokatestvére autóját.

A férfi 2023. július 06-án, a kora reggeli órákban Sarkadon egy családtagjuk halálát követő anyagi jellegű konfliktusból fakadóan megrongálta az unokatestvére tulajdonát képező, de a nagynénje által használt és üzemben tartott, utcán parkoló személyképkocsit: a visszapillantó tükröket leverte, a szélvédő ablakát, valamint a jobb első fényszórót betörte; cselekményével 128.000.-Ft kárt okozott, mely nem térült meg. A férfi erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A közérdekű munka tartamát órákban kell meghatározni, annak legkisebb mértéke 48, legnagyobb mértéke 312 óra. A közérdekű munkát az elítélt, ha törvény eltérően nem rendelkezik, hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni, ha pedig az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL