Ünnepi szeretetlakoma, avagy ételosztás a Csabagyöngyében

2023. december 2. 14:16 | Fajó Attila

Szombat délelőtt ételosztást tartott a Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány a Csabagyöngye Kulturális Központban. A szervezet békéscsabai képviselete 2018 óta szervez hasonló eseményeket, segítve a rászorulóknak.

Az Ételt az Életért Alapítvány csabai szervezője, Tóth Gabriella úgy nyilatkozott hírportálunknak, hogy idén százharminc előre összekészített ételcsomaggal tudnak segíteni, közel száz családnak. 

– Hazánkban naponta 3000 honfitársunk számíthat a Krisna-hívő ételosztók munkájára, akik az advent időszakában mintegy 6000 adag meleg ebédet, főzési alapanyagokat, valamint ünnepi finomságokat is tartalmazó tartós élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulóknak. Nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is, így Békéscsabán is – fogalmazott.

A vallási csoport immár 35 éve végzi ezt a tevékenységet hazánkban. Az ételosztáson megfordult majd kétszáz főt büféasztallal és játékos gyermekprogrammal is várták, gondolva a családosan érkezőkre. Tóth Gabriella hozzátette: az adományt felajánlókat is szívesen várják az ételosztáson, de ha valaki önkéntes segítőnek jelentkezne, azt sem utasítják el.

Galéria

 

További programok »

FEL