Ünnepi futás Mezőberény újratelepítésének 300. évfordulóján

2023. június 23. 17:14 | Fajó Attila

300 év - 300 km: ünnepi futással emlékeznek Mezőberény város újratelepítésének 300. évfordulójára.

Pénteken, pontban 12 órakor elrajtolt a Madarász Lovastanyáról a kétnapos futás és elindult Károlyi János személyében az első, 10 km-t futó sportoló. Az első futót elkísérte Dankó Béla országgyűlési képviselő és Siklósi István polgármester is.
 
Az Alföld Turista Egyesület Mezőberény és a Berényi Futókör által létrehívott rendezvény, az Ünnepi futás célja, hogy két nap alatt, 30 futóval, akik egymást óránként váltják, összesen 300 km-t fussanak le. A létszám a csatlakozni tudó futókkal, gyaloglókkal együtt akár a 300 főt is elérni.
 
 

forrás: Mezőberény város önkormányzatának facebook oldala

 
A szervezők frissítővel kedveskednek az indulóknak, hiszen az időjárás bizony igen meleg. Az iramfutókhoz (akik biztosítják a folyamatos 30 órás futást) csatlakoztak kerékpárosok, sétálók is. A kerékpárosok között több nyugdíjas is megteszi a 10 km távolságot, és vannak akik felesben teljesítetik a távot. Az útvonal a város területén kijelölt 5 km-es táv, tehát a városlakói találkozhatnak futókkal többször is a 30 óra alatt.
 
A Madarász Lovastanya kitűnő helye a rendezvénynek, a kiegészítő rendezvények pedig pihenésre, hűsölésre adnak lehetőséget: gyermekprogramok, lovaglás, lovaskocsikázás várja az érdeklődőket. 
 

forrás: Mezőberény város önkormányzatának facebook oldala

További programok »

Itthon

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
20:56
FEL