Ünnepi állománygyűlés a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon

Április 24-e, a rendőrség napja alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr részesült elismerésben.

 

Április 24-e, a rendőrség napja alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr részesült elismerésben.

Április 24-e, Szent György napja a Magyar Rendőrség ünnepe. Ebből az alkalomból több Békés megyei rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere emléktárgyat adományozott Mátyási Józsefné r. őrnagynak, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság alosztályvezetőjének. Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány tárgyjutalomban részesítette Molnárné Szin Róza r. alezredest, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának kiemelt főelőadóját, Radics Attila r. főtörzszászlóst, a Szarvasi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját, Márkus Károlyné tanácsost, a rendőr-főkapitányság Közgazdasági Osztályának főelőadóját és Szabados Gábor r. főtörzszászlóst, a Békési Rendőrkapitányság nyomozóját. Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője soron kívül előléptette nyugállományú rendőr alezredessé Janis Pál nyugállományú határőr őrnagyot. Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Főigazgatója tárgyjutalomban részesítette Petruska László r. századost, a Szarvasi Rendőrkapitányság főelőadóját. Az elismeréseket a jutalmazottak a budapesti központi ünnepségeken vették át.

 A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. április 21-én délután Békéscsabán tartotta meg ünnepi állománygyűlését. A Rendőrség Napja alkalmából dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Békés megye rendőrfőkapitánya hosszabb ideje a rendőrség állományában szolgálatot teljesítő, kiváló szakmai munkát végző, illetve nyugállományú hivatásos rendőröket és közalkalmazottakat részesített elismerésben, valamint átadta a Békés megyei „Év Rendőre” díjakat. Bűnügyi kategóriában Gál János r. százados, a Sarkadi Rendőrkapitányság osztályvezető-helyettese, rendészeti kategóriában Szilasi Tamás r. zászlós, az Orosházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és határrendészeti kategóriában Szigeti Gábor r. törzszászlós, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség szolgálatparancsnoka érdemelte ki a kitüntető címet, valamint a Trezor Liktor Zrt. által felajánlott jutalmat. A rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek közül a 2015-ben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Békéscsabai Rendőrkapitányság állományának adományozott kitüntetést.

Az állománygyűlésen 33 Békés megyei település önkormányzatának vezetője, illetve képviselője adott át jutalmat a területükön a közrend fenntartása és a közbiztonság erősítése érdekében kiváló szakmai munkát végző rendőröknek.

Megosztás:

Címke: