Ülésezett a Békés Megyei Nyugdíjas Parlament

2018. november 15. 17:38 | Szendi Rita

Sok feszültség gyűlt össze a nyugdíjasokban – fogalmazott a Békés Megyei Nyugdíjas Parlament ülése után tartott sajtótájékoztatón a VOKE Vasutas Művelődési Házban Mihalik Éva, koordinátor.

 

 

Múlt évben döntöttek úgy az országban élő idősek, hogy létrehoznak megyei és országos nyugdíjas parlamenteket. Az országos nyugdíjas parlament eddig két alkalommal ülésezett.

A Békés megyei tagok részére megtartott ülésen két fontos dologról volt szó az országos parlamentbe küldöttek kiválasztása mellett - hangsúlyozta Korózs Lajos, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke. A képviselő elmondta az egyik sarkalatos pont, mely lényegében minden megyében felmerül,  az egészségügyi alapellátás, valamint a várólisták hosszú sora volt, a másik pedig az, hogy egyre szélesebb a jövedelemolló a nyugdíjrendszerben

Az ülésen továbbá szó esett arról a 2015-ben készült felmérésről is, melyben hatezer nyugdíjas megkérdezésével derítették ki, hogy milyen a megyei idősek helyzete. A felmérésből kiderült, hogy időskorban a magány és a szegénység a legnagyobb probléma.

További programok »

FEL