Újvidéki tanulmányútra indult a Színitanház csapata

2020. február 16. 14:09 | behir

A Színitanház hat hallgatója indult a tanulmányútra február 12-én, hogy ott a Művészeti Akadémia határokon átívelő kulturális projektjében workshopokon és előadásokon vegyen részt.

A tanulmányút a vajdasági intézmény meghívására jött létre és február 23-áig tart – számolt be róla honlapján a Békéscsabai Jókai Színház.

A a békéscsabai és az újvidéki hallgatók egy Magyarország és Szerbia közötti kulturális együttműködés részeként dolgoznak együtt Novi Sadon, színházi workshopokon. A „Színes együttműködés” elnevezésű projekt célja a kulturális és művészeti kooperáció továbbfejlesztése, elmélyítése a két szomszédos ország között. A csabai hallgatók február 13-ától minden nap műhelymunkán vesznek részt, majd négy napon át előadásokat tartanak több helyszínen.

További programok »

Kultúra

Hangoskönyvek elkészítésében segítenek a Jókai színház munkatársai

Hangoskönyvek elkészítésében nyújt segítséget a Békéscsabai Jókai Színház testülete, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének. A teátrum egyik színészének kezdeményezésére, 12 színházi munkatárs, 120 alkotást rögzít hang formátumban a fogyatékossággal élők megsegítése érdekében.
2020. április 8. 19:34
FEL