Újra Sarkadon vágtáztak

2021. szeptember 11. 20:17 | Varga Diána

Immár 11. éve rendezték meg a Viharsarki Vágtát, mely a Nemzeti Vágta utolsó előtti fordulója volt. A három kategóriában Békés megyei siker is született.

Mokán István polgármester elmondta, hogy Sarkad város fontos tartópillére a lovastársadalom, hiszen már az 1980-as évek óta létezik a településen lovas egyesület, több száz taggal. A városvezető szerint éppen ezért nem volt kérdés, hogy 2010-ben a település csatlakozzik-e a Nemzeti Vágtához. A polgármester emlékeztetett: korábban a május elsejei programsorozathoz kötődve szervezték meg az eseményt, de immár két éve szeptemberben tartják a programot, nagy érdeklődés mellett. Kiemelte azt is, hogy a rendezvény egyik legfontosabb küldetésének a közösség kovácsolását tartják.

Váczi Erzsébet szervező kérdésünkre elmondta: idén is a színvonalra, a látványra és az izgalomra építették a versenyt, amelyen a Vajdaság, Székelyföld és számos magyarországi település képviseltette magát a felnőtt-, a kishuszár és a fogathajtó kategóriában. A versenyigazgató hozzátette: a lovasok többnyire őshonos magyar fajtákkal, köztük lipicai, kisbéri és magyar félvér lovakkal vettek részt a megmérettetésen. A felnőtt kategóriában 15-en, a kishuszár kategóriában 11-en, míg a fogatok közt 23-an indultak.

A felnőttek között a Kerekegyházát képviselő Tolnai László, míg a kishuszárok közt a sarkadi Szabó Linetta győzedelmeskedett.

Galéria

H.Sz., V.D.

 

További programok »

Itthon

FEL