Újra együtt a színes csapat

2016. január 23. 13:23 | behir.hu

A Békéstáji Művészeti Társaság a hagyományoknak megfelelően minden esztendőben tart egy közös kiállítást. Az egyesület ezúttal a Magyar Kultúra Napjához kötődően mutatja be a tagok legújabb alkotásait a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Különleges játékra invitálta Fazekas Attila festőművész a megnyitó résztvevőit, hiszen a képek mellett csak az alkotók neve volt olvasható, a látogatókra várt a feladat, hogy címet adjanak. A Békéstáji Művészeti Társaság 2015-ös éve is mozgalmas volt, hiszen amellett, hogy a fiatal alkotónak bemutatkozási lehetőséget biztosítottak, a nemzetközi művésztelepet is megrendezték. A táborban külföldi kapcsolatokat épített az egyesület. A 2016-os esztendőt a hagyományokat követve egy közös tárlattal kezdték.

- Nem az tart bennünket össze, hogy egy művészeti célkitűzés felé tart mindenki, hanem éppen a sokszínűség és ezt értékeljük, becsüljük egymásban. Másrészt azt kértük a tagjainktól, hogy egy új képpel jelentkezzenek, amiket még nem láthattunk tőlük – mondta el Fazekas Attila.

Görgényi Éva több mint egy éve csatlakozott az egyesülethez. Ő is egy új képpel járult hozzá a tárlathoz, amit Lakitelken készített egy táborban, ahol a napszakokat kerültek a középpontba. Végül a játékhoz is csatlakozott, saját alkotásának „A fa napfényben” címet adta. A műveket február 29-ig láthatják az érdeklődők a Csabagyöngye Békéstáji Galériájában.

 

További programok »

FEL