Újdonságokkal várja vendégeit a szarvasi látogatóközpont

2019. július 5. 12:37 | Szabó Rita

Játszva lehet tanulni Szarvason, a Körösvölgyi Állatparkban. A látogatóközpont új tanösvény-elemei nagy népszerűségnek örvendenek a vendégek körében. Az állatpark a jövőben is további fejlesztéseken megy keresztül, hogy kiszolgálja az érdeklődők igényeit.

 

 

A látványetetés az állatpark egyik különlegessége. A látogatók ezáltal még közelebb kerülhetnek egy-egy állatfajhoz. Egy újkígyósi csoport kisdiákjai például nagy örömmel etették az európai bölényeket.

– Nagyon jó volt. Répával meg almával etettük meg a bölényeket és azt tudtam meg róluk, hogy nagyon nagyok és nagyon veszélyeztetettetek - mesélte Józsa Emília.

A túra során minden gyermek megtalálta a számára legkedvesebb állatot a parkban. Németh Fanni Máriának a szarvasok tetszettek a legjobban

– Nagyon szép állatok, mert nagyon nagyok az agancsuk. Azért is a szarvasok a kedvenceim, mert az apukám vadász - árulta el a kislány.

 

 

Az újkígyósi iskola pedagógusa elmondta: azért választották az állatparkot a kirándulásuk helyszínének, mert nem csak szórakoznak, de tanulnak is a gyerekek a túra közben.

– Minden évben különleges helyszíneket szeretnénk megmutatni a gyerekeknek és így esett idén Szarvasra, a látogatóközpontra a választás. Még nem járt itt a gyerekek nagy része, hiszen gondoltuk, hogy érdekelni fogja őket - tájékoztatott Rojik Rita a Széchenyi István Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

 

 

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark a szezon kezdetével új interaktív tanösvény-elemekkel bővült, amelyek népszerűek az érdeklődők körében. A látogatóközpont vezetője kiemelte: évről-évre érdemes megnézni az állatparkot, hiszen mindig tartogat valami újdonságot.

–  Folyamatosan bővül az állatfajok köre, mindig vannak új egyedek, új állatfajok. A parkban például most is sok az újszülött, már csak emiatt is érdemes visszatérni. Mivel ez egy élő közeg, mindig tud újat mutatni az ideérkezőknek. Ezt egészítik ki a fejlesztések, tehát érdemes ellátogatni hozzánk - fogalmazott Körömi Krisztina a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark látogatóközpont-vezetője.

A jövőben egy összetett fejlesztést hajtanak végre a parkon, amelynek köszönhetően sok újdonsággal várják a vendégeket.

 

További programok »

Szarvas

FEL