Újabb véradó akcióra készül a Szeretlek Békéscsaba Egyesület

2023. október 9. 13:35 | Fajó Attila

Szerdán 13 óra és 16 óra között véradást szervez a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a Békés Vármegyei Kormányhivatal Derkovits sori épületének aulájában. Az egyesület elnöke, Frankó Attila elmondta: várnak minden segíteni vágyó véradót.

A Békés Vármegyei Kormányhivatal épületének aulája biztosít helyszínt az újabb véradó akció lebonyolítására. Frankó Attila elmondása alapján 60-100 fő közötti önkéntes véradó megjelenésére számítanak.  

– Engem az motivál, hogy elérjük az 1500 liter adott vért – fogalmazott Frankó Attila – segíteni szeretnénk a szükségben lévő embertársainkon, egyben felhívni a lakosság figyelmét erre az igazán fontos, önkéntes tevékenységre. 

A véradók között ajándékutalványokat és egyéb ajándéktárgyakat osztanak ki, illetve 6 fő számára ingyenesen biztosított sétarepülést sorsolnak majd ki. Az eseményt a természeti katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmából rendezik meg. 

– Az Országos Vérellátó Szolgálat 6 darab ággyal készül a véradók fogadására, bízunk benne, hogy sokan eljönnek majd és segtenek – fejezte be az egyesület elnöke.

További programok »

FEL