Újabb TOP-os támogatások Szarvasnak, Gyulának és Sarkadnak

2021. április 13. 18:31 | behir

A minap két Békés megyei pályázat is pozitív elbírálásban részesült – tájékoztatta Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár Zalai Mihály megyei elnököt.

Többek között Szarvas a Kacsa tó és környezetének komplex fejlesztésére nyert 730 millió forintot. A pályázat keretében a térség kulturális és örökségi helyszíneinek turisztikai fejlesztése, valamint ökoturisztikai fejlesztések valósulnak meg.

Azonfelül Gyula a komplex turisztikai fejlesztésére nyert egymilliárd forintot, melyből az aktív turizmus vonatkozásában a kerékpárút-hálózat egyik hiányzó eleme, a Nagyváradi úti kerékpárút kiépítése történik meg. A kulturális turizmuson belül két, földrajzi elhelyezkedésüket tekintve egymással szomszédos attrakció fejlesztését tervezik: a Ladics-házét és a Százéves Cukrászdáét.

Továbbá Oláh Gábor arról is tájékoztatást adott, hogy – a települések és a Békés Megyei Önkormányzat közös fellépésének köszönhetően – két pályázat támogatásának növeléséről született döntés.

Szarvas, a társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztésre eredeti támogatásként 552 570 956 forintot, többlettámogatásként 36 124 061 forintot, összesen tehát 588 695 017 forintot kap.

Valamint Sarkad, a Zöld város kialakítására eredeti támogatásként 100 millió forintot, többlettámogatásként 6 988 645 forintot, összesen tehát 106 988 646 forintot kap.

További programok »

FEL