Újabb pártokat vettek nyilvántartásba az EP-választásra

2019. március 8. 08:39 | behir

Újabb tizenkét pártot vett nyilvántartásba a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választásra csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Mivel a bejelentések megfeleltek a törvényi követelményeknek, az NVB egyhangú döntéssel nyilvántartásba vette a Mi Hazánk Mozgalmat, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, a TEA Pártot, a Magyar Liberális Párt – Liberálisokat, az Európai Független-Centrum Pártot, a Magyar Munkáspártot, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetséget, a Kereszténydemokrata Néppártot, a Magyar Szocialista Pártot, a Párbeszéd Magyarország Pártot, a Magyarországi Munkáspárt 2006-Európai Baloldalt és a Platon Pártot jelölőszervezetként.

Az NVB március 4-én már nyilvántartásba vette az első pártokat a Demokratikus Koalíciót (DK) és a Jobbik Magyarországért Mozgalmat (Jobbik) – a választásra.

Az EP-választás listás szavazással történik. Listát bejegyzett pártok állíthatnak, két vagy több párt közös listát is állíthat. A listán a jelöltek a párt vagy pártok által bejelentett sorrendben szerepelnek.

Forrás: MTI

 

További programok »

Választás

Békéscsabán négy, Gyulán öt polgármesterjelölt indul

Hétfőn 16 órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra, addig lehetett eljuttatni a választási bizottsághoz a támogató aláírásokat. Mint kiderült, Békéscsabán 4, Gyulán pedig 5 polgármesterjelölt szerezte meg a szükséges számú ajánlást.
2019. szeptember 10. 14:02
FEL