Újabb nyertes megyei pályázat, többlettámogatás Békés megyében

2020. június 26. 14:00 | behir

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében egy újabb Békés megyei projektről hozott támogató döntést az Irányító hatóság – tudatta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Jelen döntés értelmében a Magyar Közút Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság a TOP-1.3.1 (Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés) pályázat keretében nyert 1,5 milliárd forintot, melyből alsóbbrendű, 4 számjegyű összekötő utak újulnak meg összesen mintegy 10 kilométer hosszan.

A kormány döntött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében finanszírozott egyes projektek támogatásának növeléséről – folytatta Zalai Mihály, a BMÖ elnöke. A döntés – a települések és a BMÖ közös fellépésének köszönhetően – jelenleg egy Békés megyei projektet érint:

Dévaványa önkormányzatának barnamezős területek rehabilitációja projektjében az eredeti támogatása 74,7 millió forinttal nőtt, így a teljes összeg 572,7 millió forint.

További programok »

FEL