Újabb közel 70 millió forintból korszerűsítik a tótkomlósi kerékpárutakat

2023. augusztus 5. 07:14 | Varga Diána

A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint tovább bővül a kerékpárút-hálózat a településen.

Tótkomlós önkormányzata a „Tótkomlós kerékpárforgalmi hálózatának bővítése” című projektre a Széchenyi Terv Plusz programban 100 százalék vissza nem térítendő támogatásban részesült, összesen 69,99 millió forint értékben. Az európai uniós támogatás segítségével Tótkomlós kerékpárforgalmi hálózata 516 méter hosszan újul meg és bővül – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a projektgazda.

A beruházás célja az, hogy javuljon a település élhetőségének megteremtése és fenntartása, egyúttal csökkenjen a légszennyezettség és a zajterhelés, valamint megteremtsék a balesetmentes közlekedés feltételeit.

A projektben a Fő út melletti, meglévő kerékpárút folytatását építik ki a Luther utcától a Zrínyi utcáig. A Luther utca folyatásában a gyalogos forgalommal együtt vezethető a kerékpáros forgalom a Földvári utcáig. Mivel az érintett szakaszon kevés gyalogos közlekedik, ezért itt közös lesz az út. A tervezett nyomvonal a Földvári utcától a meglévő betonburkolat szélesítésével, valamint egy feszültségelosztó SAMI réteg beépítésével kétoldali, kerti szegély megtámasztással, új alappal a meglévő betonburkolat nyomvonalán 2,3 méter szélességgel valósulhat meg. A Dózsa György utcai útátvezetést a 39. számú ingatlan előtt tervezik. Itt a jelentős forgalom miatt sárga villogót is telepítenek. A meglévő betonburkolat kiszélesítésével folytatódik a nyomvonal a Zrínyi utcáig a meglévő kerékpárúthoz csatlakozva.

A beruházás 2025 májusáig fejeződhet be.

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11
FEL