Újabb ingyenes wifi elérési pontok lesznek Békéscsabán

2020. június 27. 14:48 | Mikóczy Erika

Békéscsaba Önkormányzata az Európai Bizottság WiFi4EU elnevezésű pályázati felhívásán WiFi-hotspotok berendezéseinek és üzembe helyezésének költségeire nyert támogatást.

A pályázati forrásból ingyenes wifi elérési pontokat alakítanak ki a Kórház utcai stadionnál, a Bessenyei utcai sportpályánál, a CsabaPark Gyulai úti és Körte sori játszótereinél, az Andrássy út és Irányi utca kereszteződésénél, Mezőmegyeren az Arany János Művelődési Háznál, illeve a sportpályánál, továbbá az Árpád fürdő Penza lakótelep felőli oldalánál - jelentette be Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A városvezető megjegyezte azt is, hogy folyamatban van a Modern Városok Program keretében a „SMART közvilágítási rendszer kialakítása Békéscsabán" című projekt, amelynek keretében további wifi pontok kialakítása is szerepel. A projekt révén később ingyenes, nagy sebességű, vezeték nélküli internetkapcsolat áll majd a lakosok rendelkezésére többek között a Munkácsy-negyed területén, a Lencséi-lakótelepen, a Korzó téren és Jaminában is.

További programok »

FEL