Újabb húsvéti segítség nehéz sorsú családoknak

Már hagyomány, hogy húsvét előtt nehéz sorsú családokat támogat a békéscsabai önkormányzat. Ez idén sem történt másként: a városvezetés, illetve a családsegítő és gyermekjóléti központ munkatársai vetőmagot osztottak a rászorulóknak.

Krumpli, paradicsom, uborka, répa és retek – többek között ezekből a zöldségekből állt a 3500 forint értékű vetőmagcsomag, amelyet a rászoruló családok megkaphattak.

Volt, aki azt mondta, hogy a csomag óriási segítség, hiszen van saját kertje és így nem kell megvásárolnia a magokat.

 

Fotó: Tóth Áron

 

A tavaszi vetőmagosztást a családsegítő és gyermekjóléti központ, illetve a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztálya szervezi. Békéscsaba szociális tanácsnoka kiemelte: ezúttal is több, mint száz olyan családot kerestek fel, akik a korábbi években is részt vettek a magosztáson.

– Azok, akik érdeklődtek a kezdeményezés iránt, van kiskertjük és meg is tudják művelni, illetve hajlandóak arra, hogy ezzel foglalkozzanak, mindannyian kapnak vetőmagcsomagot. Ez mintegy száz családot érint – emelte ki Herczeg Tamás.

Az adományosztáson elhangzott, hogy a jövőben is folytatják a hagyományt, és még többféle vetőmagot szeretnének eljuttatni a rászorulóknak.

 

Megosztás:

Címke: , ,