Újabb adomány a koraszülött mentőre

Orosházáról érkezett 500 ezer forint

Első városként csatlakozott Orosháza a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány felhívásához, amely egy olyan speciális mentőautóra gyűjt, amely a koraszülöttek és a beteg újszülöttek szállítását végezné a kórházak között. 

A város polgármestere eltökélt feladatának tekinti a gyermekvállalás ösztönzését, ezért a város vezetői minden támogatást megadnak az orosházi családoknak: bevezették a térségben egyedülállónak számító babaköszöntő programot, elkészült az új ifjúsági koncepció, több pályázatot nyújtottak be óvodák fejlesztésére és bölcsődei bővítésre, illetve a családsegítő szervezeteken keresztül folyamatos tanácsadásokat és már gyermekpszichológust is biztosítanak – tudatta a kabinet.

A folyamatos munka mellett az önkormányzat minden olyan egyesületet támogat, akik az orosházi gyermekekért dolgoznak, ezért a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt – amely egy új, speciális mentőautóra gyűjt – az orosházi testület egyhangúan 500 ezer forinttal támogatta, mely adományt Dávid Zoltán polgármester február 28-án adott át Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

– Orosháza első városként csatlakozott az alapítvány kezdeményezéséhez. Ezzel a döntéssel gyermekeinknek nyújtunk támogatást, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy egy megfelelő technikai eszközökkel rendelkező koraszülött-mentőautó minél hamarabb munkába állhasson Békés megyében – tájékoztatott a polgármester.

Átlagosan 2500 gyermek születik Békés megyében, közülük 250-en koraszülöttnek vagy beteg újszülöttnek minősülnek. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány azért alakult, hogy Békés megyében felállítson egy koraszülött-mentőautót. Felhívásuknak köszönhetően eddig 21 millió forint gyűlt össze, de a cél 25 millió forint mentőautóra és további 25 millió forint a hozzá tartozó technikai eszközökre.

– Hálásan köszönjük Orosháza városának, a polgármesternek és a képviselő testületnek a támogatást. Ezzel az 500 ezer forinttal közelebb jutottunk a célunkhoz – köszönte meg Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke a támogatást.

Kiemelte, a tervezett mentőautót akár egy „mozgó koraszülött mentő intenzív osztálynak” is lehetne hívni, mellyel biztonságosan szállíthatnák az újszülötteket a kórházak között, illetve az autónak köszönhetően kevesebb időt töltenének elválasztva az érintett családok a gyermekeiktől.  

Megosztás:

Címke: , , ,