Új néven működik a gyulai kulturális életet szervező nonprofit vállalkozás

Jelentős változások történtek a gyulai kulturális életet szervező-működtető nonprofit kft. életében.

 

Jelentős változások történtek a gyulai kulturális életet szervező-működtető nonprofit kft. életében. Megváltozott a vállalkozás elnevezése és valamennyi bank SZÉP kártyáját elfogadják ezentúl a kiállítóhelyek.

A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. kérésére a cégbíróság bejegyezte a kft. névváltozását. 

A gyulai művelődési házat és a város kiállítóhelyeit üzemeltető vállalkozás neve április 1-jétől Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.-re változott. A változást április 19-én jegyezték be.

A névváltozást több ok indokolta. A vállalkozás vezetői javaslatára a tulajdonos önkormányzat szerette volna érzékeltetni azt a sokrétű tevékenységi kört, amellyel a kft. foglalkozik. A múzeumi szerep névben szerepeltetése fontos a nonprofit kft. számára amiatt is, mert az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. a fenntartója a város múzeumi egységeinek szakmai alapját jelentő Erkel Ferenc Területi Múzeumnak is. (Ez az ország egyik legrégebbi múzeuma, a magyarországi vidéki múzeumok közül harmadikként jött létre 1868-ban.)

Persze a gyulai kulturális intézmények és gyűjtemények rendszerében megvalósuló egységes névhasználat nem csupán egy ismételt tisztelgés a nagy zeneszerző emléke előtt, hanem a területi múzeum működését is elősegítő kezdeményezés eredménye. A Gyulai Vár kiállításának magas színvonalú fenntartása, vagy a frissen megnyitott Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont újszerű időszaki tárlatainak megrendezéséhez szükséges műtárgykölcsönzési szerződések mellett a múzeum régészeti gyűjtőköréhez hangsúlyosan kapcsolódó régészeti feladatellátás megállapodásainak megkötését is megkönnyíti az új névhasználat, amelyben kiemelten szerepel a Múzeum elnevezés, jelezve a múzeumi szakmai háttér jelentőségét.

A gyulai kiállítóhelyek látogatói számára fontos újdonság még, hogy ezentúl mindhárom kibocsátó bank (OTP, MKB, K&H) SZÉP kártyájával meg tudják vásárolni belépőjegyüket a kastélyba, a várba, az Erkel emlékházba, a Ladics-házba és a Kohán Képtárba.

A gyulai kiállítóhelyeket és a művelődési házat üzemeltető nonprofit kft. számára fontos, hogy vendégeit minden tekintetben kiszolgálja, kényelmüket a legteljesebben biztosíts

Megosztás:

Címke: