Új köntöst kap a Békési Járási Hivatal

2016. szeptember 22. 15:53 | behir.hu

250 millió forintból alakítják ki a Békési Járási Hivatal új székhelyének épületét. A város központjában, a járási hivatalhoz tartozó Kossuth utcai létesítmény felújításának második üteme zajlik. A munkálatok 2017 februárjában érhetnek véget.

- Egy költséghatékonyan működő, megfelelő szolgáltatásokat nyújtó hivatal segítheti majd a járásban élőket. A felújításnak köszönhetően egy modern, korszerű épületbe érkezhet mintegy 37 ezer ügyfél – emelte ki Dankó Béla országgyűlési képviselő a felújításról szóló sajtótájékoztatón.

Gajda Róbert kiemelte, ez a beruházás a területi közigazgatás modernizálásának egyik állomása, amelyet 2011-ben indított a kormány.

- Folyamatosan dolgozunk, szeretnénk kialakítani az egyablakos ügyintézést, szeretnénk összevonni minden olyan ügyet, ami a magyar államhoz tartozik, ehhez pedig az infrastrukturális feltételek is hozzátartoznak. Itt Békésen a megkezdett munkát szeretnénk folytatni és befejezni – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Az ingatlan Békésen egykor a járásbíróság épülete volt, ami a városvezetéssel kötött megállapodás értelmében várhatóan állami tulajdonba kerül majd. Az épület felújítása már 2015-ben már elkezdődött, a felújítást követően az 1907-ben épült ingatlan újra a város impozáns színtere lehet.

- Nagyon fontos, hogy lerövidülnek majd az ügyintézési idők, a békési járásban élők egyszerűen, egy helyen intézhetik a legfontosabb ügyeiket. Emellett azt is jelenti ez a változás, hogy egy újabb szép épülettel gyarapszik Békés, a város szívét is dekoratívabbá teszi majd a létesítmény – mondta el Izsó Gábor polgármester.

A felújítás alatt álló létesítmény alapvetően igazgatási funkcióval rendelkezik. A földszinten jelenleg is működik az ügyfélforgalmat lebonyolító kormányablak, amelytől elkülönítve alakítják ki az első emeleten és a tetőtérben a járási hivatali épületrészt.

- Két szervezeti egységünk, a hatósági és a gyámügyi osztály, a földhivatali osztály és 30-35 munkatárs költözhet be majd az épületbe. A munkálatok alatt az ügyfélfogadás rendje is megváltozott, a délutáni időszakot megszűntettük, az ügyfeleket pedig már reggel hét órától várjuk, hogy akár még munkaidő előtt elintézhessék ügyes-bajos dolgaikat – árulta el dr. Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal vezetője.

A munkálatok alatt felújítják és beépítik az első emeletet, valamint a tetőteret, ahol a járási hivatalok irodáit, vizesblokkjait és teakonyháit alakítják ki. Emellett a teljes tetőszerkezetet kicserélik és a homlokzatot is felújítják, a hivatal előtti területen pedig parkoló és kerékpártároló épül. A munkálatok a tervek szerint 2017 februárjában érnek majd véget.
 

FEL