Új kerettel és megújuló lendülettel

2016. július 18. 14:53 | behir.hu

Elkezdte a felkészülést a következő bajnoki szezonra a békéscsabai női kézilabda csapat. A lila-fehérek új vezetőedzővel, Skaliczki Lászlóval és átalakult kerettel vágnak neki az idénynek.

- My name is Jovana Dukic, my nickname is „Kic” – kezdte az első, ismerkedést előtérbe helyező tréninget a lila-fehérek szerb beállósa. Az angol nyelv mostantól gyakori vendég lesz a csabaiak edzésén, hiszen új légiósokkal erősített a viharsarki együttes. A szerb beálló mellett honfitársa, Aleksandra Vukajlovic irányítóként lesz bevethető, jobb átlövő posztra pedig egy fehérorosz válogatott játékos érkezett.

- Nagyon örülök, hogy a magyar bajnokságban mutathatom meg a tudásom, minél több győzelmet szeretnék elérni Békéscsabán. Az első benyomásom nagyon pozitív volt a csapattársakkal kapcsolatban – árulta el Natallia Vasileuskaya.

A csabai csapat előtt kilenc hetes felkészülés áll, az első napokban egymás megismerése, valamint felmérések és tesztek szerepelnek a programban. Ezt követően az edzések mellett több felkészülési tornán is csiszolhatják játékukat a lila-fehérek.

- Sok mozgásos, gyors és improvizatív játékra törekszünk úgy, hogy azért a technikai hibákat minimalizálni tudjuk. Az a legfontosabb, hogy megfelelően tudjuk szervezni a védekezésünket, úgy gondolom, hogy ez az időszak erre elég lehet – emelte ki Skaliczki László vezetőedző.

A csabaiak a kapusposzton is erősítettek, Triffa Ágnes 13 év után tért vissza nevelőegyesületéhez, ahol részese akar lenni az új sikereknek. A hálóőr bízik abban, hogy a lelkes fiatalok és a rutinosabb játékosok jó csapatot alkotnak majd együtt, annak pedig meglesz az eredménye. Az első foglalkozás a bemutatkozás után jó hangulatú játékkal telt, a lila-fehérek floorballban próbálhatták ki magukat. A csapat egyik kulcsembere, Walfisch Mercédesz vállműtét után kapcsolódhat be a munkába. A fiatal átlövő is pozitívan tekint az új idény felé.

- Nagyon kíváncsian várom ezt a szezont és én nagyon sok reményt fűzök az új edzőhöz. Szerintem egy teljesen más csapat lesz, mint tavaly volt, szerintem összetartóbb és jobb kis csapat lesz ez, mint volt – mondta el a fokozatosan edzésbe álló játékos.

A csabai lányok első edzőmérkőzésüket augusztus 2-án a másodosztályú Szeged ellen vívják, de a nyár folyamán a dán Viborg ellen is pályára lépnek majd.

FEL