Új kerékpárút és piactér – két fontos fejlesztés ért véget Körösladányban

2023. november 30. 09:23 | Kovács Andrea

Körösladányban több fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban. Kétszázötven millió forintos beruházásból felújították és bővítették a belterületi kerékpárút-hálózatot, a régi, elavult piactér helyett pedig új termelői piacot is építettek a városközpontban.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával új termelői piac épült Körösladányban.

– A jelenleg még működő piac több szempontból sem felelt meg az előírásoknak. Mivel közterületen van, a pályázati kiírás szerint ezen a helyszínen új piacot sem lehett építeni, ezért egy 200 millió forintos, 50 százalékban a vidékfejlesztési program támogatásával megvalósuló beruházásnak köszönhetően egy új, helyi termelői piac létesült a régi  Petőfi téri piactértől nem messze – tájékoztatott a város polgármestere.

Kardos Károly elmondta, hogy az új épületben két üzlethelyiséget, vizesblokot, és a rossz időjárási körülmények közötti árusítást lehetővé tevő fedett részt is kialakítottak.  A korszerű piactér a 47-es főút mellett, jól megközelíthető helyen található, és a a közelben a parkolási lehetőséget is biztosítottak. A létesítmény hűtését-fűtését hőszivattyús rendszerrel oldják meg, melynek kivitelezési munkálatai miatt késik az átadás. Az árusok előreláthatólag januárban vehetik birtokba az új piacteret. 

 

 

A városban a kerékpárút-hálózat is teljesen megújult. A 47-es főúton lévő hídtól a vasúti átjáróig, teljes hosszában, több mint 2100 méteren újították fel a belterületi kerékpárutat. A kivitelezéskor az útszakaszok állapotának megfelelően többféle technológiát alkalmaztak. A városközpontban, több mint 200 méteren új, járdával egybeépített kerékpárút létesült, amelynek köszönhetően ezen a szakaszon, külön jelzőlámpás átkeléssel, a 47-es főút mindkét oldalán biztosított a biztonságos biciklis közlekedés – emelte ki Kardos Károly polgármester.

Galéria

További programok »

Itthon

FEL