Új kenyér ünnepe a Kistérségi Szociális Központban

2019. augusztus 22. 17:42 | Gyemendi Réka

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központban is ünnepséget rendeztek augusztus 20-a alkalmából. A vendégeket az intézmény igazgatója, valamint Békéscsaba polgármestere is köszöntötte csütörtökön, a kenyérszentelést követően pedig egy hagyományőrző népi zenés műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek.

Elsőként a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ igazgatója köszöntötte a vendégeket. Báthori Zsuzsanna a 7.tv kérdésére elmondta: már nagy hagyománya van a rendezvénynek, ugyanis 12. alkalommal szervezték meg az Új kenyér ünnepét az intézményben. 

– Tizenhárom telephelyről érkeznek ilyenkor ellátottak, akik mindig várják a rendezvényt. Ilyenkor tudnak összejönni, találkozni egymással azok, akiknek egyébként csak ritkán van erre lehetőségük. Fontos ez a rendezvény amiatt is, hogy ez az egyik legfontosabb keresztény ünnepünk – fogalmazott az intézményvezető. 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is köszöntötte az időseket, aki elmondta: augusztus 20-án, a főtéren méltó módon emlékeztek meg nemzeti ünnepünkről, és a békéscsabai, illetve a környékén élő szépkorúak is megérdemlik a visszatekintést Szent Istvánra és tetteire. Úgy fogalmazott: a jelenlévők egész életükben sokat tettek családjukért, Békéscsaba boldogulásáért munkájukkal.

A köszöntőket követően Kutyej Pál evangélikus lelkész szólt a vendégekhez, aki megáldotta a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret.

Ez alkalommal a program részét képezte a Csabagyönyge néptánccsoportja két párosának műsora, akik erdélyi és moldvai néptáncokat adtak elő. Ezen kívül egy népzenei előadást is meghallgathattak az érdeklődők a Fövenyes úti épületnél szervezett rendezvényen.

 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Gyász: A kockásfülű nyúl atyja

Életének 79. évében elhunyt Richly Zsolt Balázs Béla- és Károli Gáspár-díjas rajzfilmrendező, kiváló művész, címzetes egyetemi tanár – közölte a család és a Magyarországi Evangélikus Egyház pénteken az MTI-vel.
2020. január 24. 14:51
FEL