Új játékok az óvoda udvarán

2016. szeptember 26. 12:06 | behir.hu

Egy jótékonysági akciónak köszönhetően megújult az Esély Pedagógiai Központ óvodájának udvara. A fejlesztés alatt felújították a csúszdát, egy új kisházat is vásároltak, valamint az intézmény egy tárolóval is gazdagodott.

A legkisebbek örömmel vetették bele magukat a játékba a hét utolsó hétköznapján is. Az intézmény egy jótékonysági akciónak köszönhetően bővült, hiszen tavaly december 6-án rendezték meg Békéscsabán azt a fitness napot, amelyen 165 ezer forint adományt gyűjtöttek. A kezdeményezés mellé Bíró Csaba önkormányzati képviselő is odaállt és 100 ezer forinttal támogatta a központot.

- Ez egy olyan jótékonysági fitnesz nap volt, amelyen egy olyan helyre tudtunk adományt gyűjteni, ahol minden egyes forint, amit gyűjtöttek, jó helyre került. Gyerekeknek tudtunk segíteni, olyan intézménynek, ahol speciális gyerekekkel foglalkoznak – emelte ki Bíró Csaba önkormányzati képviselő.

A fejlesztés alatt többek között kicserélték a homokot, felújították a csúszdát, egy új kisházat is vásároltak, valamint az intézmény egy tárolóval is gazdagodott, ahol az új játékokat védhetik az időjárás viszontagságaitól. 

- Egy kicsit hasznosabban, kreatívabban tudják a gyerekek eltölteni az itteni szabadidőt. Mi minden segítségnek örülünk, hogy ez az óvodai játszótér felújítására fordítódott. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés volt, mi nagyon hálásak vagyunk érte – emelte ki Szabó Éva intézményvezető

Az I. Békéscsabai Fitness Nap főszervezője Frülich Nóra volt, aki hagyományteremtő céllal szervezte meg a rendezvényt. A sportesemény létrehozásában Bunzel Lívia is segítséget nyújtott neki, aki elárulta, tervben van egy újabb sportnap, ahol szintén gyűjtést rendeznek majd. A szervezők ezúttal is számítanak a résztvevők ötleteire, amelyeket a legnépszerűbb közösségi oldalon oszthatnak meg egymással.

- Lehet szavazni egyrészt arra, hogy melyik helyszínen, a Belvárosi Általános Iskola tornatermében vagy a CsabaPark rendezvénytermében legyen az esemény, és arra is várjuk a résztvevők szavazatát, hogy kinek gyűjtsünk, kinek jótékonykodjunk – mondta el Bunzel Lívia.

A sportnapot a tervek szerint februárban vagy márciusban rendezik majd meg.

FEL