Új iparterület Újkígyóson

2017. október 20. 13:03 | Kovács Dávid

Aláírták a keleti iparterület kialakításáról szóló támogatási szerződést csütörtök délután a polgármesteri hivatal épületében. Újkígyós a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban közel félmilliárd forintot nyert.

Az önkormányzat 2016-ban megvásárolta a régi tsz központot, amelyet a helyi gazdaságfejlesztés szolgálatába akar állítani. Az öt hektáros területen vannak jelenleg is használható épületek, amelyeket már bérbe adtak többnyire helyi vállalkozásoknak, de akadnak olyanok is, amelyek felújításra szorulnak. Újkígyós összesen nyolc pályázatot nyújtott be az elmúlt időszakban, melyek közül az ipari parkok, területek fejlesztésére benyújtott projektjüket részesítették támogatásban.

A beruházásban két csarnok épül, de az iparterülethez vezető utak is megújulnak, parkolót alakítanak ki, valamint a teljes közmű rendszert is kiépítik. A kiviteli tervek 2018. szeptember 30-ig készülnek el, míg a kivitelezési munkálatok 2020. május 31-ig fejeződhetnek be.

- A csarnokok alkalmasak lesznek közvetlenül vállalkozások befogadására, de olyan cégeket is várunk, amelyek további épületekkel bővítenének. A beruházás új munkahelyeket is teremthet a településen, ennek száma azonban a vállalkozások tevékenységi körétől is függ. Van már olyan cég, amely biztosan itt képzeli el a jövőt, de továbbra is számítunk a beköltözni vágyó cégek jelentkezésére – fogalmazott Szebellédi Zoltán polgármester.

A hamarosan felépülő ipari park egyik biztos beköltözője az élelmiszer-csomagolás gyártásával, készítésével foglalkozó Car-Ton Corp Kft. lesz.

A támogatási szerződés aláírását megtisztelte Vantara Gyula országgyűlési képviselő, a Békés megyei fejlesztések miniszteri biztosa, Albert Péterné, a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatóságának igazgatója, valamint Várfi András, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke.

További programok »

Itthon

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL